Det var stor jubel i Stålverkskroken barnehage da barnehagen under PBL Lederkonferanse i september ble trukket ut som en av fem vinnere av 10 000 kroner til bruk på de ansatte.

− Det var så gøy å kunne overraske mine fine ansatte med premien vi vant under gullshowet på lederkonferansen. Jeg måtte sende de en melding på Teams med én gang. Hjertene og hurraropene rant inn. Det var så mange positive tilbakemeldinger, sier styrer Trine Hofseth.

Barnehagen var en av fem barnehager som ble heldige vinnere av 10.000 kroner hver – som skulle brukes på personalet i barnehagen.

− Det var veldig gøy å vinne, og utrulig bra at premien var øremerket personalet. Å få en premie der vi kan gjøre noe sammen, det styrker arbeidsmiljøet vårt. Og det oppleves som en bekreftelse på at vi blir sett av PBL og samarbeidspartnerne når de forstår at dette er en premie barnehager trenger. Det var fint for meg som styrer å glede mine ansatte med noe ekstra på denne måten, sier Hofseth.

Hun forteller at premien blant annet ble brukt på Escape room.

− Vi gjennomførte et personalmøte som vi avsluttet med et Escape room-spill hvor de fikk utdelt kofferter og måtte løse oppgaver sammen. Jeg delte avdelingene inn i fire forskjellige lag, og det ble høy konkurransefaktor og mye latter, sier hun.


Et av lagene konsentrerer seg med oppgavene i Escape room-spillet. 

Kvelden ble avsluttet på julebord, hvor styrer kunne spandere litt ekstra god julemat på personalet sitt.

− Det ble en veldig fin dag, hvor vi ble enda mer sammensveiset. Det var ekstra gøy at vi gjorde en aktivitet sammen før julebordet, og la opp til artige samtaler rundt bordet etterpå, sier hun.

For ordens skyld – Stålverkskroken barnehage er en del av konsernet Barnehagenett AS, hvor PBLs styreleder Eirik Husby er medeier og styreleder.

Beste konferanse hittil

I år inviterte PBL og samarbeidspartnerne deltakerne under PBL lederkonferanse til gullshow for å markere 30-årsjubileet til PBL. Deltakerne kunne samle gullbilletter ved å delta på forskjellige aktiviteter. Hver av gullbillettene ga dem en sjanse til å vinne premier under trekningen.

− Det var fint å møte samarbeidspartnerne på en litt ny måte i år. Jeg har deltatt på mange lederkonferanser i min tid som styrer i barnehagen, og jeg er godt kjent med leverandørene til PBL. Så det var gøy at det var noe nytt og konkurranser hvor vi måtte samle lodd. Det gjorde at jeg besøkte utstillingsområdet litt mer i år. Jeg ble veldig positivt overrasket. Jeg hadde ikke sett for meg så mange artige aktiviteter og så fine premier.

Hofseth synes årets lederkonferanse har vert den beste noensinne.

− Jeg har vært på flere lederkonferanser, men i år var den desidert beste konferansen hittil. Ja, det var en stor bonus å vinne en fin premie til de ansatte, men det var også utrulig bra foredragsholdere og innhold i konferansen. Konserten i domkirken var en flott opplevelse, sier Hofseth.

På spørsmål om hvorfor hun pleier å delta på PBL Lederkonferanse, svarer hun med entusiasme:

− Jeg synes det er en veldig bra konferanse for å møte mine kollegaer fra små, mellomstore og de store barnehagene fra hele landet. Det er et veldig godt arrangement som er profesjonelt gjennomført. Veldig bra opplegg og mye gøy! Jeg skulle ønske vi hadde budsjett til å ta med alle mine pedagogiske ledere i barnehagen, så om jeg får tipse dere om premie til neste år, hadde det vært gøy å overraske personalet med billetter til lederkonferansen, avslutter hun.

Visste du at vi nå har 50 billetter til «early bird-pris» på PBL lederkonferanse 2024? Kjøp billett med rabattert pris før 5. januar, så lenge beholdningen rekker!

Fine premier neste år også

Premiene under gullshowet var sponset av PBL og samarbeidspartnere, som ønsket å markere 30-årsjubileum ved å gjøre stas på PBL-medlemmene og personalet i barnehagene.

Tilbakemeldingene fra evalueringene viser at deltakerne var veldig fornøyde med årets utstilleraktiviteter.

− Med så god respons på årets aktiviteter, ønsker vi å gjøre noe lignende til neste år også. Vi er godt i gang med planleggingen, og vi gleder oss til å røpe mer når lederkonferansen nærmer seg, sier direktør i PBL Mentor, Stephan Skjelvan som lover at det blir fine premier neste år også.

Ønsker du å lære mer om hvordan PBL velger ut sine samarbeidspartnere, og hvilke medlemsfordeler du har? Se medlemsfordelen her!