Ulna med sine 20 barnehager har valgt PBL Mentor Kidplan som kommunikasjonsløsningen med foreldrene. Nå har vi kommunikasjon med foreldrene rett i lomma og appen er helt fantastisk for å nå ut med beskjeder, sier Maren Claussen i Carpe Diem barnehage.

To av barnehagene i Ulna-konsernet, Carpe Diem og Katta, har vært testpiloter for PBL Mentor Kidplan i ett år før systemet rullet ut i alle barnehagene høsten 2019.

Virksomhetsleder Maren Claussen i Carpe Diem barnehage er full av lovord om den digitale kommunikasjonsløsningen.

– Vi har i løpet av de siste årene testet en del ulike digitale kommunikasjonsløsninger, men PBL Mentor Kidplan er absolutt den beste. Spesielt vil jeg trekke frem brukervennligheten i Kidplan. Det er utrolig enkelt å forstå, uansett hvilken digital kompetanse du innehar og her får vi all informasjon samlet på ett sted.

Kommunikasjon rett i lomma

Hun er i tillegg 20 prosent ansatt som markedskonsulent i Ulna-konsernet og veldig opptatt av at foreldrene skal finne all relevant informasjon lett tilgjengelig. Gjennom foreldreappen i Kidplan gjør de det.

– Her er appen helt fantastisk! Ved at foreldrene får varsel når det kommer informasjon gjør at de i mye større grad får med seg beskjeder eller hva som har hendt i løpet av barnehagedagen enn de gjorde tidligere. I vår barnehage er vi veldig glade i tavleposten som gjør det mulig å legge ut bilder og annen informasjon fra barnehagedagen.

At kommunikasjonen i dag mye pågår gjennom mobiltelefon mener Claussen er en stor fordel.

– Nå har vi kommunikasjonen med foreldrene rett i lomma og har alltid kontroll på blant annet tellelisten. Det er også helt supert at vi kan legge inn beskjeder ved vaktskifte dersom det har vært noe spesielt å melde. Da ser de som overtar enkelt hva de eventuelt må vite om – uten lapper som ligger og slenger.

Maren Claussen i Carpe Diem barnehage er veldig godt fornøyd med PBL Mentor Kidplan
Maren Claussen i Carpe Diem barnehage er veldig godt fornøyd med PBL Mentor Kidplan

Mer miljøvennlig

Tilbakemeldingene fra foreldrene tyder også på at PBL Mentor Kidplan har truffet godt.

– Foreldrene er kjempefornøyde med den nye kommunikasjonsløsningen. Nå får de beskjed om når barnet har fått skiftet bleie og når det er levert og hentet. De kan følge hele barnehagedagen fra mobilen på jobb, sier Claussen.

Opplever du at dere i større grad når ut til foreldrene med beskjeder nå enn tidligere?

– Absolutt. Vi har en mer jevnlig dialog og gjennom Kidplan kan foreldrene stille enkle praktiske spørsmål som de får svar på raskt. Vi har rutiner for å sjekke Kidplan jevnlig slik at spørsmål fra foreldre skal besvares hurtig, forklarer Maren Claussen.

I Ulna-barnehagene som i mange andre barnehager er de opptatt av miljøet. At barnehagene blir stadig mer digitale passer derfor Claussen midt i blinken.

– Vi ønsker å bli papirløse så snart som overhodet mulig. PBL Mentor Kidplan er absolutt et steg i riktig retning, sier Maren Claussen.

Kan registrere fravær rett i appen

Utviklerne i PBl Mentor jobber stadig med å utvikle Kidplan-appen. Blant annet lanserte de nylig muligheten for at foreldre kan registrere barns fravær rett i appen. Noe Claussen setter stor pris på.

– Fraværsregistreringen er helt fantastisk. Da kan foreldre gå rett inn og registrere sykt barn og ferie i stedet for å sende informasjon inn til oss. Vi får raskere oversikt og kan planlegge bemanningen på en langt bedre måte.

Claussen har også et par ønsker som hun sender til utviklerne i Bodø.

– Det er app også til oss som jobber i barnehagen slik som foreldrene har. I tillegg skulle jeg ønske at foreldrene kunne laste ned bildene fra barnehagedagen i appen. Men jeg skjønner at ting tar tid å utvikle, men står i alle fall høyt på ønskelisten vår. Bortsett fra det er vi veldig fornøyde.

Vil du prøve PBL Mentor Kidplan?

Har du ikke PBL Mentor Kidplan i din barnehage, så kan du prøve ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis