Nå lanseres en helt ny metode for risikovurdering i PBL Mentor HMS. MentROS er en ny måte å gjennomføre ROS-analyse på i barnehager og skoler.

Høsten 2021 har gått med til utvikling av en stegvis veileder for barnehager og skoler når de skal gjennomføre risikovurderinger. MentROS lanseres 9. februar og blir en del av PBL Mentor HMS. Den nye risikovurderingen gjør det mye enklere å gjennomføre og få oversikt over det totale risikobildet.

– I den nye MentROS-analysen får barnehager og skoler opp eksempler, som gjør det lettere å komme i gang. I tillegg har vi delt opp prosessen i fem enkel steg, der vi veileder gjennom hvert steg. Vårt håp er at dette vil gjøre det lett og litt gøy å gjennomføre risikovurderinger i en hektisk hverdag, sier produkteier for PBL Mentor HMS, Petrine Skog.

Produkteier Petrine Skog forklarer kort og enkelt i denne videoen

SE OPPTAK AV WEBINAR

Oversikt over det totale risikobildet

I PBL Mentor HMS får du også oversikt over det totale risikobildet i barnehagen og skolen. Dette vil hjelpe med å vurdere hvilke områder det eventuelt bør jobbes mer med.

– Fordelen med å se det totale risikobildet er at virksomheten får en full oversikt, og kan ut fra denne prioritere hva som jobbes med. Denne oversikten får barnehager og skoler automatisk frem når de har gjennomført sine ROS-analyser, sier Skog.

Les også: – Denne risikovurderingen er åpenbart laget av noen som forstår barnehager

Meld deg på webinar

Rett i etterkant av lansering arrangeres et webinar for å vise hvordan verktøyet fungerer, der det også blir mulig å stille spørsmål. Webinaret er åpent for alle.

– Vi gleder oss og er veldig spente på mottakelsen. Mer informasjon kommer, men allerede nå kan alle som er interessert i å vite mer melde seg på webinar, avslutter Skog.

SE OPPTAK AV WEBINAR