– PBL Mentor HMS gjør at vi blir mer effektive i arbeidet med driften, og dermed får mer tid til det pedagogiske arbeidet i barnehagen. Det er tross alt hovedoppgaven vår, sier styrer Trine Danielsen Selfors i Kirketunet barnehage.

Anne Lise Thørnquist (t.v.) er flittig bruker av sjekklistene i PBL Mentor HMS. Her sammen med daglig leder Trine Danielsen Selfors (t.h.) i Kirketunet barnehage.

Systemet vi har ventet påSelfors har jobbet systematisk med HMS i mange år i sin barnehage. Det startet allerede på 90-tallet. Da lagde hun sammen med en kollega sitt eget rutineoppsett i permer. – Det blir ganske uoversiktlig når man kommer opp i over 100 rutiner, forteller Selfors og minnes hvor krevende det var å holde orden på den tiden. Siden har hun vært innom infosystemer og andre varianter av HMS-systemer. PBL Mentor er en soleklar favoritt!

– Nå kommer oppgavene direkte inn i kalenderen til oppfølging og alt er et tastetrykk unna. Sjekklistene gjennomføres enkelt fra pad ute og inne i barnehagen, i tillegg er det lett for alle ansatte å føre avvik. Når PBL Mentor ble lansert tenkte vi bare «Yes!» dette er det vi har ventet på, sier Selfors.

Alle med i HMS-arbeidetPBL Mentor har gjort det enkelt for alle å ta del i HMS-arbeidet. Flere av de ansatte har nå en annen holdning til HMS-arbeid. Det er ikke lengre sett på som noe adskilt fra det pedagogiske arbeidet, men er blitt en del av dette arbeidet. – De ansatte ser nå at det henger sammen alt dette, sier Selfors.Anne Lise Thørnquist (65) er flittig bruker av sjekklistene i PBL Mentor HMS og demonstrerer gjerne hvor enkelt og raskt hun får gjort jobben.I Kirketunet barnehage har de fordelt ulike HMS-områder på de pedagogiske lederne og verneombud. På den måten får flere et konkret eierskap til det å jobbe med HMS.Selfors deler også gladelig erfaringene sine med andre barnehager og skoler. – Vi hadde nylig leder i Montesorriskolen på besøk, hun ble meget begeistret når hun fikk se PBL Mentor, sier hun.

Kongen av tilsynFør Selfors tok i bruk PBL Mentor var det krevende å samle alle dokumenter ved tilsyn. Nå har jobben blitt ganske mye lettere. – Når det kommer til tilsyn så er PBL Mentor HMS helt fantastisk, det er drømmen. Nå slipper jeg å springe etter papirene som er fordelt i ulike permer, og kan bare sitte her og trykke og spørre «hva vil du ha?». El-tilsynet var helt overveldet da de kom på tilsyn, de hadde aldri sett et så bra system før, forteller en begeistret Selfors.

Enkelt å ta i bruk– Systemet er selvforklarende og du trenger ikke særlig IT-kompetanse for å ta det i bruk. I tillegg kan du få hjelp fra support både på nett og telefon, sier Selfors. Hun mener PBL Mentor HMS gir deg de verktøyene du trenger for å jobbe godt med HMS og vil anbefale det til andre barnehager og skoler.– Det er helt topp med maler tilpasset barnehagen eller skolen, da kan du være sikker på at lovverket blir fulgt til punkt og prikke, sier Selfors.

Vil du prøve PBL Mentor HMS?

Har du ikke PBL Mentor HMS i din barnehage, så kan du prøve ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis