Grunnkurs i HMS fra PBL Mentor Bedriftshelsetjenestes er ett av våre mest populære kurs. Nå kan barnehager som benytter seg av PBL Mentor HMS ta kurset digitalt. Noe som vil spare barnehagene for mye tid og penger. 

Det finnes en rekke HMS-grunnkurs tilgjengelig for verneombud og daglige ledere, men de færreste kursene er spesielt tilpasset barnehagedrift! PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste har i mer enn ti år kurset mer enn tusen verneombud og daglig ledere i det viktige HMS-arbeidet gjennom vårt tredagers kurs. Men nå får du altså muligheten til å ta kurset digitalt.

– Pandemien har gjort at også vi i bedriftshelsetjenesten har måtte tenke nytt, og noe vi har jobbet lenge med å få på plass en digital utgave av vårt HMS-grunnkurs, sier HMS-rådgiver og kursholder, Katrine Skjetne i PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste.

Ta kurset når det passer

I det digitale kurset får du en god oversikt over kravene og ansvarsfordelingen som ligger i HMS-lovgivningen og arbeidsmiljøloven. Kurset er knyttet opp mot det digitale HMS-verktøyet PBL Mentor HMS og vil være særlig nyttig for deg som også bruker dette verktøyet. I kurset vil deltakerne blant annet få:

  • Kort innføring i PBL Mentor HMS
  • God oversikt over kravene og ansvarsfordelingen som ligger i HMS-lovgivningen og arbeidsmiljøloven
  • Oppdatert og enkelt forklart kunnskap om de arbeidsmiljøfaktorene som er særlig viktige for å kunne jobbe for et godt arbeidsmiljø i barnehagen.

– Det er flere fordeler med å kunne ta dette kurset digitalt fremfor fysiske samlinger. Verneombud og daglig leder slipper å reise for å delta på fysisk kurs. Ettersom kurset er delt inn i mange ulike moduler kan du ta kurset fra ditt kontor i det tempoet du selv ønsker og når det måtte passe deg og barnehagen. Kurset vil dessuten ligge åpent og tilgjengelig i seks måneder slik at alle skal rekke å gjennomføre det, sier Skjetne.

Ti kapittel

Planleggingen av kurset startet allerede da Norge stengte ned i 2020 og siden har det vært gjort en omfattende jobb med å tilpasse det digitalt.

– Deltakerne vil i kurset bli veiledet i spennende og relevante leksjoner over i alt 10 kapittel, hvor vi på en forståelig måte forklarer de faktorene som påvirker et godt arbeidsmiljø i barnehagen. Denne kunnskapen kobler vi opp til hvordan de bør jobbe med dette i PBL Mentor HMS. På den måten får deltakerne et solid grunnlag for å jobbe videre med HMS. Til beste for store og små, avslutter Katrine Skjetne.

Kurset er individuelt, slik at hver enkelt deltaker må gjennomføre og svare ut en oppgave med spørsmål for å få kursbevis. Hele kurspakken er på totalt 4 timer og 20 minutter fordelt på de ti kapitlene og koster 3.990 kroner. Deltakere som er ansatt i en PBL-medlemsbarnehage eller er kunder i PBL Mentor får 25 prosent rabatt.

Bestill kurset her!

Se også oversikt over fysiske HMS-grunnkurs, både for barnehager med og uten det digitale verktøyet PBL Mentor HMS.