Småbarnsforeldrene Aleksander og Katrine Mevatne har fått en enklere hverdag med Kidplan.
– Nå får vi med oss beskjeder og opplever i mye større grad å ta del i barnas barnehagedag, sier de to.

Det er ikke mer enn noen måneder siden Stadionparken barnehage i Bodø tok i bruk kommunikasjonsløsningen PBL Mentor Kidplan. Tobarnsforeldrene Aleksander og Katrine Mevatne fikk være med blant de første foreldrene som testet ut den nye løsningen.

– Allerede nå kan vi slå fast at det fungerer veldig bra for vår del, sier Aleksander og Katrine Mevatne.

Travel hverdag

De har sønnene Oskar (5) og Ulrik (3) i Stadionparken barnehage i Bodø og har det som småbarnsforeldre flest, svært travelt i hverdagen. Både morgen og ettermiddag kan være hektisk med henting og levering i barnehagen, og da er det ikke alltid like enkelt å få med seg beskjedene som henger på oppslagstavlen eller blir sendt ut på e-post.

Da barnehagen tok i bruk PBL Mentor Kidplan lastet Aleksander og Katrine ned foreldreappen Kidplan. Noe som gjorde at de kunne følge med på guttenes barnehagedag direkte via telefonen.

Nå får de varsel i appen hver gang det legges ut beskjeder fra barnehagen.

– Med Kidplan-appen får jeg hele tiden varsel om hva som skjer i barnehagen. Er det turdag neste dag, så får vi en påminnelse om det i appen. Det samme gjelder foreldremøter eller andre ting vi foreldre kan ha en tendens til å glemme. Så er det kjekt at vi kan sende beskjeder via appen om for eksempel sykt barn eller at noen andre enn oss skal hente guttene i barnehagen en dag, sier Aleksander Mevatne.

Han innrømmer at det ikke var alltid beskjedene fra barnehagene ble husket tidligere. Nå mener han det nesten er umulig å ikke få med seg det som blir sagt.

Bedre samtaler om barnehagedagen

Ifølge Katrine er sønnene som gutter flest i den alderen – ikke så veldig snakkesalige dersom hun eller Aleksander spør hva de har gjort i barnehagen.

– Nå legger barnehagen ut bilder som vi enkelt kan sitte og se på i appen sammen med guttene. Da blir det enklere å føre en samtale om barnehagedagen. Via appen kan vi også sende beskjeder, motta beskjeder, se når guttene blir levert og hentet. Ja, vi kan få med oss det meste som skjer i løpet av dagen, sier Katrine.

– Det er betydelig mye enklere å få med seg alt som skjer. Som her om dagen da jeg satt på jobb og fikk opp varsel i appen. Da hadde barnehagen lagt ut bilder av den nye grillhytten som fornøyde unger endelig hadde tatt i bruk. Morsomt å kunne bla igjennom bildene og deretter snakke med ungene om hva de hadde gjort den dagen da vi kom hjem, sier pappa Mevatne.

Han trekker frem at ukeplanene er blitt mer leservennlig i Kidplan, og at det nå kommer med et referat fra forrige uke gir dem enda bedre oversikt.

– Jeg likte ukeplanene bedre før da de var på e-post. Nå må jeg sveipe over dagene og kan ikke få en enkel oversikt over hele uken. Men akkurat det lever jeg godt med, tilføyer Katrine.

Vil din barnehage prøve PBL Mentor Kidplan?

Har du ikke PBL Mentor kidplan i din barnehage, så kan du prøve ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis