Opplever du utfordringer med utagerende barn eller krevende foreldresamarbeid i din barnehage? Du er ikke alene. Bli med på vårt kurs for å lære strategier om hvordan barnehagen kan legge til rette for arenaer hvor ansatte kan diskutere disse utfordringene.

Ifølge undersøkelser rapporterer 11 prosent av barnehageansatte om å ha opplevd fysisk vold og trusler på arbeidsplassen.

− Dette kan resultere i emosjonell belastning og slitasje på personalet. Problem med utagerende barn og krevende foreldresamarbeid er ikke individuelt, men et felles arbeidsmiljøproblem som krever håndtering, sier kursholder og HMS-rådgiver i PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste, Anette Grainger.

Vold utøvd av barn i barnehage kan komme i form av slag, spark, dytting, lugging og biting.

− Det kan også være psykiske belastninger fra barn og foreldre, hvor det er sterke følelser involvert. Og det kan være vanskelige håndteringer eller at man opplever ikke å strekke til. Mange sier de ikke vet hva de skal gjøre i slike situasjoner, og ofte tar man med seg slike bekymringer hjem, sier Grainger.

Hun forteller om hva du kan forvente på kurset:

  • Inngående gjennomgang av strategier og metoder for å snakke om og diskutere utfordringer med utagerende barn og krevende foreldresamarbeid.
  • Hvordan jobbe systematisk med forebygging av fysiske og psykiske belastninger i barnehagemiljøet.
  • Deling av praksishistorier og erfaringer fra tilsyn i barnehager.
  • Konkrete verktøy og metoder som du kan implementere direkte i din barnehagepraksis.

Dette kurset er spesielt utviklet for ledere med personalansvar, HMS-ansvarlige og verneombud i barnehager.

− Å håndtere utagerende barn og krevende foreldresamarbeid kan være utfordrende, men med riktige verktøy og kunnskap kan vi skape et trygt og harmonisk miljø i barnehagen, sier Grainger.

Meld deg på i dag, og vær rustet til å håndtere utfordrende situasjoner på en trygg og profesjonell måte.

Vi holder kurset i følgende byer:

Stavanger 30. april – meld deg på

Drammen 7. mai – meld deg på

Skien 8. mai – meld deg på

Kurset har en varighet på cirka 3 timer.

Pris: 1050,-

Ønsker du å bestille et kurs om utagerende barn og krevende foreldresamarbeid til din barnehage?

Dette kurset kan bestilles enten til en enkelt barnehage, eller store grupper hvor flere barnehager går sammen. Ta kontakt med oss, så finner vi sammen et opplegg som passer for dere.

Pris på forespørsel.

Ta kontakt med PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste.