Har du ennå ikke kommet i gang med PBL Mentor HMS? Fortvil ikke, vi har laget en oversikt og sjekkliste som vil hjelpe deg i gang.

Som leder i barnehage eller skole har du svært mange oppgaver å forholde deg til, og som skal løses hver eneste dag. Agendaen er ofte full og i tillegg oppstår det utforutsette ting.

Noen ganger er det ikke helt enkelt å prioritere implementering av nye systemer, som PBL Mentor HMS. Derfor har vi laget en sjekkliste som steg for steg tar for seg hva du kan gjøre for å komme i gang.

Det skal være enkelt for deg

Vi har forsøkt å gjør det så enkelt som mulig for deg. Når du har fullført denne sjekklisten vil du se at dere er godt i gang med HMS-arbeidet i barnehagen og skolen. Enkelt, ikke sant?

Sjekkliste for barnehage

Sjekkliste for skole

Kart over funksjonene i PBL Mentor HMS

Målet med denne sjekklisten er ikke at alt HMS-arbeidet skal gjøres på én gang. Det handler om å systematisere jobben gjennom året, slik at du vet hva som skal jobbes med til enhver tid. HMS er heller ikke en jobb som skal gjøres i tillegg. Dette arbeidet bør implementeres som en naturlig del av arbeidshverdagen.

Her er noen fordeler med å jobbe systematisk med HMS-arbeidet:

  • Tilfredsstiller ulike lovkrav
  • Dere slipper å jobbe med alt innhold samtidig
  • Ivaretar sikkerheten til både barn/elever og ansatte
  • Bidrar til å identifisere ulike risikoer man kanskje ikke visste var der
  • På sikt vil dere kunne bruke mer tid til barn/elever ved å være fysisk til stedet
  • Arbeidet vil bidra til mer medvirkning både hos barn og ansatte
  • Kanskje dere oppdager synergier med det pedagogiske arbeidet som gjøres i barnehagen/skolen og dermed kan samkjøre dette. For eksempel gjennom medvirkning, smittevern, sikkerhet i barnehagen/skolen og IK-mat.

Har du ikke PBL Mentor HMS i din skole eller barnehage?

Du kan prøve PBL Mentor helt gratis og uforpliktende i din barnehage, skole, bydel, kommune eller konsern i dag! Fyll ut skjema og få tilgang.

Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis