PBL Mentor Kidplan fikk i helgen omtale både i Nord-Norge og på Vestlandet. – Stor stas, sier produkteier Lars Espolin Johnson.

I Firda kunne du i helgen lese om Viebøen barnehage i Førde som sender bilder til foreldrene hver dag. De opplever at PBL Mentor Kidplan gjør hverdagen lettere både for de ansatte og foreldrene.

Daglig leder i barnehagen, Inger Dorte Auflem, forteller at de tidligere har brukt Vigilo, men at de nå har gått over til PBL Mentor Kidplan fordi systemet var enklere i bruk. Hun forteller også at de ansatte nå får mer tid til å være sammen med barna fordi de bruker kortere tid på å dokumentere det som skjer i barnehagen.

– Vi har krav på å dokumentere det som skjer i barnehagen og gi informasjon til foreldrene. Appen forenkler dette, fordi du finner alt på en plass, sier Auflem til Firda – og legger til:

– For oss er det en trygg måte å registrere når barna kommer og drar fra barnehagen. Du får også da registrert tidspunktet, fortsetter Auflem.

Foreldrene får én til to oppdateringer hver dag, og er veldig fornøyd med den informasjonen de får.
– Vi får for eksempel en melding på mobilen i løpet av dagen med informasjon og bilde av hva ungen har gjort på i barnehagen. Det er veldig fint, for når vi møter ungene kan vi spørre om hvordan dagen har være utfra det du har fått informasjon om, forteller forelder Elin Lousie Thune-Myklebust til avisen.

Les hele saken i Firda her.

I Avisa Nordland var det Siv Anita Nystad med barn i Breivika barnehage i Bodø som ble intervjuet om PBL Mentor Kidplan.
– Den store fordelen er å ha alt samlet på ett sted. Før fikk vi ukeplan på mail, vi fikk og sendte meldinger på SMS og telefon. I tillegg hadde vi info via papirlapper og bilder hengt opp i barnehagen osv. Nå har vi alt samlet, hun til avisen.

Barnehagen var først skeptisk til å ta i bruk appen. Dette fordi de var usikker på om det ville erstatte daglig kommunikasjon. Nå når de har kommet ordentlig i gang er erfaringen en annen. Det blir ikke mindre kontakt med foreldrene, men fungerer heller som et godt supplement.
– Jeg er veldig bevisst på å ikke gå med telefonen eller Ipaden hele tida. Å være i lag med ungene er hovedfokuset. Det aller viktigste er å lære dem sosial kompetanse, og da må vi være bevisste på hva vi gjør. Og de ansatte i barnehagen går ikke med nesa i telefonen, forsikrer pedagogisk leder Toril Finvik.

Les hele saken i Avisa Nordland her.

Bildet: Produkteier Lars Espolin Johnson.

Produkteier Lars Espolin Johnson i PBL er stolt over gode omtaler, men påpeker at det ikke er det viktigste.
– Det viktigste for oss er at både de ansatte i barnehagene og foreldrene er fornøyde med produktet vi har utviklet. Vi har lagt ned mange timer og jobber kontinuerlig med å forbedre produktet, forteller han.
– Men det er klart, det er veldig hyggelig å få skryt i aviser rundt om i landet, det gir oss god motivasjon til å stå på videre for kundene våre, så takk for hyggelige ord, avslutter Lars.

Har du noen tilbakemeldinger til oss som jobber med PBL Mentor Kidplan? Ta gjerne kontakt med oss! 

Vil du prøve PBL Mentor Kidplan?

Har du ikke PBL Mentor Kidplan i din barnehage, så kan du prøve ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis