Tre uker er passert siden lansering av nye funksjoner i PBL Mentor Kidplan. Vi tok turen til Norlandia Stordalen Friluftsbarnehage for å ta tempen på hvordan det har gått.

− Sist fredag ble vi invitert med på planleggingsdagen til Norlandia Stordalen Friluftsbarnehage hvor vi tok en gjennomgang av de nye funksjonene i Kidplan, svarte på spørsmål og snakket litt om hva de som jobber der tenker om den nye kalenderen, sier produkteier i PBL Mentor Kidplan, Lars Espolin Johnson.

Tilbakemeldinger og oppdateringer

14 ansatte og pedagoger deltok på møtet, og ivrig stilte de flere spørsmål når vi gikk igjennom de nye kalenderoppføringene.

Ett av spørsmålene som dukket opp var, hvor har vi gjort av figurer som kan legges ved teksten i kalenderen?

− Vi har mottatt så mange forskjellige tilbakemeldinger om de gamle figurene du kunne legge inn i tekstboksen. Flere barnehager hadde ulike meninger om hvilke figurer de ønsket og hvordan de skulle se ut. Så da tenkte vi det ble best at hver enkelt barnehage kan legge inn eget bilde og figurer slik som de ønsker, sier Johnson og fortsetter:

− Et tips kan være å lage en mappe på PC-en hvor du legger inn figurer og bilder dere bruker mye, så har du de lett tilgjengelig. Gjerne bruk en stockphoto database for å finne gratis bilder, slik som pixabay.com, pexels.com og lignende.


De ansatte i Norlandia Stordalen Friluftsbarnehage lutter ører.

Det var flere på møtet som lurte på hvilke oppdateringer og endringer som kommer i nærmeste fremtid.

− Vi har fått noen tilbakemeldinger med endringsforslag fra barnehager som har tatt i bruk nye Kidplan, og allerede startet å utvikle produktet videre. Blant annet har vi gjort det mulig med utskrift av kalenderen og laget tekstboksen større etter vi lanserte. Nå jobber vi med varsling og påmelding til foreldresamtaler og andre eventer som foreldremøte og Lucia-feiring, sier Johnson.

Godt verktøy

Vi tok en prat med de pedagogiske lederne Vebjørn Olsen og Cathrine Olsen, samt lærerpedagog Henrik Aasprung Brekke, for å høre hvilke tanker de hadde om de nye funksjonene i PBL Mentor Kidplan.

− At vi kan legge planer for et helt barnehageår i den nye kalenderen gjør den hektiske arbeidshverdagen vår mye mer lettvint. Før skrev vi ned på ark, så inn i tekstdokument på PC-en og så la vi det inn i mappen. Nå kan vi plotte informasjon rett inn, og vi kan for eksempel bruke planleggingsdager mye mer effektivt, sier Vebjørn.

Henrik er enig og liker at han slipper å stresse med å huske alt.

− At aktivitetene vi legger inn kan legges automatisk frem i tid, gjør vi at vi slipper å glemme ting og ikke trenger bruke tid på å fylle inn i kalenderen hele tiden.

− Ja, det er digg at vi slipper å kopiere og lime inn slik som vi måtte før, tilføyer Cathrine.

Les også: PBL Mentor Kidplan fungerer like godt i en kommunal barnehage


Lars Espolin Johnson forteller ivrig om nye funksjoner i PBL Mentor Kidplan.

Utvikles videre

På spørsmål om overgangen fra eldre til ny versjon, og hvordan det har vært å ta verktøyet i bruk over natten, har gjengen mange gode kommentarer vi kan ta med oss.

− Alle pedagogene her har fått en innføring og prøvd seg på den nye kalenderen, og det har gått veldig fint. Vi har fortsatt litt mer å lære og trenger å utforske de nye funksjonene og bli enda bedre kjent med de. Men til nå synes jeg det er et veldig bra verktøy, sier Cathrine.

Vebjørn nikker med og legger til:

− Overgangen har gått veldig greit. Det var veldig enkelt å navigere før, men med nye smarte funksjoner har produktet blitt litt mer avansert og det har vært behov for å sette seg inn i alle muligheter. Men det er et enkelt og oversiktlig verktøy, og det at vi nå får mulighet til en felles gjennomgang, der alle får samme informasjon, gjør det også veldig enkelt.

De alle nevner at det har vært en litt mer trøblete start med å hjelpe foreldrene til å ta i bruk den nye appen.

− Den nye kalenderen er veldig brukervennlig for oss og mye mer lettvint i en hektisk hverdag. Men vi har fått tilbakemeldinger fra foreldre som synes navigering i appen er noe tungvint. Det er viktig at vi får foreldrene til å ta i bruk appen ordentlig. Vi bruker Kidplan hele tiden, og her legger vi inn registreringer, soving og all nøkkelinformasjon til foreldrene, sier Vebjørn.

Henrik forteller at foreldrene sikkert trenger litt tid til å bli vant med den nye menyen.

− Vi prøver så godt vi kan å hjelpe foreldrene med å vise hvordan navigeringen fungerer, og gjentar dette både i foreldresamtaler og møter.


F.v Henrik Aasprung Brekke, Cathrine Olsen og Vebjørn Olsen.

Lars Espolin Johnson forteller at de har fått tilbakemeldinger fra foreldre slik som denne gjengen også har.

− Vi har planar om å endre litt på visningen i agenda, slik at det som står i informasjonsboksene blir mer synlig for foreldrene, samt varsling på ulike kalenderoppføringer.

Men alt i alt er barnehagen veldig fornøyd med nye funksjoner.

−Kidplan er mye bedre etter den nye oppdateringen, det kan ikke sammenlignes med den gamle versjonen for det er noe helt annet nå, avslutter Vebjørn.

 

Har du lyst å prøve PBL Mentor Kidplan?

Prøv ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis