Daglig kommuniserer 123.435 foreldre med barnehagen sin via PBL Mentor Kidplan. Appen hvor de kan sende melding til barnehagen om at bestemor henter i dag, se på bilder fra turen i marka eller sjekke hva de må huske å pakke i sekken neste morgen.

Foreldre er den desidert største brukergruppen til PBL Mentor Kidplan. For produkteier Lars Espolin Johnson er det viktig å få ærlige tilbakemeldinger fra foreldre, som han kan ta med videre i utviklingsprosessen. Og denne gangen tok han turen på besøk til foreldrene Benedicte og Kristian Vikran Karlsen, for å få innspill og høre hva de synes om PBL Mentor Kidplan.

Går ikke glipp av beskjeder

Med to barn i skolen og ett fortsatt i barnehagen, har Benedicte og Kristian flere tanker om før og etter at Kidplan ble en del av kommunikasjonen med barnehagen deres.

− Husker du papirlappene hvor vi måtte krysse av for ferie og fravær og legge i hylla, sier Kristian spøkefullt mens han ser bort på Benedicte som svarer:

− Ja, de kunne vi fort glemme av!

Lars forsikrer om at den tid er forbi. Med Kidplan vil alle meldinger bli sendt digitalt, rett på telefonen til foreldrene.

− Vi er blitt veldig glade i fravær- og meldingsfunksjonene. Det er helt suverent å kunne huke av i appen om ungen er syk, har fri eller ferie. Og at vi kan sende småbeskjeder om at i dag er det besteforeldrene som henter. Vi slipper å bruke tid på å ringe inn og krysse fingre for at noen tar telefonen. Nå kan jeg bare sende en melding, og få en rask tommel opp tilbake, sier Benedicte.

Av andre funksjoner de liker nevner Benedicte tavla hvor de får informasjon om dagens aktiviteter.

− I dag la de for eksempel ut informasjon om at barnehagen har vært en tur på biblioteket, og vi fikk se litt bilder og en kort tekst om dagens aktiviteter. Det er hyggelig å bruke i samtale med barna når vi samles om ettermiddagen. Nå har vi litt eldre barn, men jeg husker tilbake til da vi hadde to-åringer i hus som ikke sa så mye om dagen sin. Da hadde det sikkert vært ekstra artig å bruke Kidplan til å se bilder og snakke med dem om dagen deres.

Hun liker også at Kidplan gjør det lettere å være litt spontan.

− Om det plutselig blir skiføre en dag, så kan barnehagen legge ut litt seint på en tirsdag at i morgen kan barna ta meg seg ski om de ønsker.

Kristian nevner også en gang han og datteren diskuterte om det skulle være turdag eller ikke i barnehagen.

− Jeg var helt sikker på at det ikke var turdag, hun var fast bestemt på at det var. Vi sjekket Kidplan, og ja klart hun hadde rett. Så det er veldig greit at vi har alt digitalt i tilfelle vi går glipp av informasjon i bringe- og hentesituasjonen.

På spørsmål om hvor ofte de er inne i appen, er Benedicte litt oftere inne og sjekker enn Kristian.

− Men det er en av få apper hvor jeg faktisk har meldingsvarsel på, så jeg får med alle viktige beskjeder, sier han.

Les også: PBL Mentor Kidplan fungerer like godt i en kommunal barnehage.

Fine samtaler med barna

Høsten 2020 implementerte Bodø kommune kommunikasjonsverktøyet PBL Mentor Kidplan i alle sine 24 kommunale barnehager. Barnehagen til Benedicte og Kristian, Sentrum barnehage Vestbyen, var en av disse.

Benedicte og Kristian synes det var veldig lettvint å komme i gang med Kidplan.

− Vi fikk ingen opplæring i bruk av appen, den er veldig enkel og intuitiv så det var null stress å komme i gang. For å si det slik, kan du bruke Facebook, klarer du å bruke Kidplan, sier Kristian.

Benedicte var litt skeptisk til Kidplan i begynnelsen.

− Jeg så for meg at Kidplan skulle ta over kommunikasjonen med foreldre i hentesituasjonen, og at de skulle bruke hele dagen på å logge aktiviteter på nettbrettet. Så feil kunne jeg ta.

Spesielt i pandemien synes hun Kidplan har vært veldig bra å ha.

− Nå når vi har vært i en merkelig tid og hentetiden har blitt kortet ned, har vi sett en kjempefordel med Kidplan. Vi har ikke hatt behov for den typiske samtalen i garderoben med all informasjon om de neste ukene, den får vi rett i appen. Men Kidplan kan ikke erstatte den gode samtalen med pedagogen.


Lars viser Benedicte nye oppdateringer de jobber med i PBL Mentor Kidplan.

Lars forteller at den daglige dialogen med pedagogen er den aller viktigste kommunikasjonen med foreldrene.

− Det har aldri vært poenget at Kidplan skulle ta over all kommunikasjon, men være et hjelpemiddel som kan viderebringe beskjeder, legge ut bilder og informasjon som kan brukes til å skape fine samtaler med barna.

Benedicte legger til at hun ønsker en mulighet for å kun se bilder av egne barn og venner i appen.

− Vi har tagging av barn i bilder i utviklingsplanen vår, så om ikke lenge blir dette mulig, sier Lars mens han avslutter med å vise frem noen nye oppdateringer de jobber med i appen.

Har du lyst å prøve PBL Mentor Kidplan?

Prøv ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis