Siden 2016 har de ansatte i Mobarn-barnehagene vært aktive turdeltakere gjennom tiltaket «Stikk-Ut», hvor målet er å få med flest bedrifter og deres ansatte ut på tur i den vakre romsdalsnaturen.

– Målet med Stikk-Ut er at det skal motivere til fysisk aktivitet og ikke minst gi positive naturopplevelser i de flotte omgivelsene vi bor i. Og det er fantastisk å se hvor mange av de ansatte som er med på dette, sier Mali Grotli Gundersen, leder for HR og HMS i Mobarn (bildet).

Viktig tiltak for folkehelsen

Hun forteller at Mobarn ønsker at dette skal være et lavterskeltilbud hvor flest mulig av de ansatte skal ha lyst til å delta og komme seg ut på tur i Romsdalsnaturen.

– Blant de over 400 turene det er å velge i, så er det ulike vanskelighetsgrader og turmål alle kan mestre uansett livssituasjon. Vi oppfordrer de ansatte til å dra på tur enten med kollegaer, familie eller venner.

– Ser dere noen effekt blant de ansatte etter at dere ble med på ordningen?

– Det er vanskelig å tallfeste eksakt hvordan dette har påvirket sykefraværet, spesielt med tanke på pandemien. Men det å komme seg på tur har uansett en positiv effekt både fysisk og psykisk, så dette er et godt bidrag inn til folkehelsen, sier Gundersen.

Les også: Fysioterapeutenes råd for en mer helsefremmende arbeidshverdag

Konkurranser mellom barnehagene

Og for å motivere barnehagene til å delta, arrangeres det årlige konkurranser for å få med flest mulig fra hver enkelt barnehage.

– Vi hadde i alt 127 aktive turgåere som deltok på minst fem turer i årets «Stikk-ut», noe vi er strålende fornøyde med, forteller Mali Grotli Gundersen.

Ni av deltakerne hadde gått mer enn 100 turer i løpet av de fem månedene, mens en av deltakerne rundet imponerende 206 turer i årets konkurranse.

– Det er veldig imponerende og en fin motivasjon for de andre deltakerne, forteller Gundersen som lover premie til alle de 127 deltakerne i årets konkurranse.

Jobbfrukt i premie

I år var det to av i alt tolv barnehager som hadde 100 prosent oppslutning, Dalelia barnehage i Elnesvågen og Panorama barnehage i Averøy. Et slikt oppmøte skal lønne seg i Mobarn – begge barnehagene vinner jobbfrukt levert på døra hver uke til neste år.

Panorama barnehage i Averøy kan glede seg over jobbfrukt levert på døra i hele 2022 som belønning for å være i fysisk aktivitet. 

– Vi håper en slik premiering vil bidra til at enda flere av de ansatte kommer seg ut på tur i 2022, sier Gundersen.

Og det er det mange grunner til å håpe at det blir, for ifølge Gundersen har antall deltakere vært stigende hvert år siden oppstart i 2016. Og til neste år planlegger hun å utvide konseptet med å invitere til fellesturer på tvers av barnehagene.

– Det vil være en ypperlig mulighet for å bli bedre kjent med hverandre og dele faglige erfaringer samtidig som man kommer seg ut på tur, påpeker Gundersen.

Selv om «stikk-ut» sesongen kun varer mellom 31. mai og 31. oktober, har de i år utvidet med skiturer vinterstid.

– Det er også noe vi vurderer å ta inn i vårt program også, sier Gundersen.

Alle ansatte i Dalelia barnehage har deltatt i «Stikk-ut» i 2021.

Om Stikk-Ut:

  • 25 kommuner i Møre og Romsdal og 1 kommune i Trøndelag tilbyr turer gjennom Stikk-ut.
  • Målet er å fremme både fysisk og psykisk helse.
  • Populært tiltak blant mange bedrifter, deriblant Mobarn som har med mange av sine ansatte
  • Totalt 470 turer med ulik vanskelighetsgrad
  • Sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober, hvor man registrerer turene i egen Stikk UT! APP. https://www.stikkut.no/

 

PBL Mentor bedriftshelsetjenesten støtter og gir råd til både leder og den ansatte i arbeidet med å sikre et godt arbeidsmiljø. Ønsker du å vite mer om hvordan PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste kan bistå din barnehage? Ta kontakt med oss!