Nå lanserer vi en ny funksjon i Mentor Kidplan som forenkler planleggingen av fravær og oppmøte.

Den nye funksjonen «Fravær og oppmøte», gir barnehager muligheten til å opprette perioder for fravær, slik som høstferie, vinterferie, påskeferie og juleferie. Det gir et oversiktsbilde av barnas tilstedeværelse i barnehagen, noe som er essensielt for effektiv planlegging og drift.

Lars Johnson, produktansvarlig hos PBL Mentor Kidplan, uttrykker entusiasme over den nye funksjonen, og deler:

− Med «Fravær og Oppmøte» ønsker vi å gjøre det enda enklere for barnehager å administrere barnas tilstedeværelse. Vi har også flyttet ferieplanleggingen til denne nye funksjonen, slik at alt er samlet på ett sted. Dette sparer tid og forenkler arbeidsflyten for personalet, sier han.

Her er en kort veiledning om hvordan du kan bruke den nye funksjonaliteten:

  1. Opprett en ny periode: Klikk på «Legg til ny periode» og gi den en passende tittel, for eksempel «Høstferie».
  2. Skriv en beskrivelse: Gi en kort beskrivelse av perioden, for eksempel «barnehagen stenger kl.12:00 onsdag i stille uke». Denne teksten vil vises øverst i appen når foreldrene får varsel med informasjon om ny periode.
  3. Velg dato og avdelinger: Angi start- og sluttdato for perioden, samt hvilke avdelinger den gjelder for.
  4. Aktiver pushvarsler og lagre perioden: Huk av for pushvarsler slik at foreldre får beskjed om den nye perioden, og trykk på «Lagre periode».

Foreldrene vil motta pushvarsler i appen om den nye perioden, og kan deretter svare på om barnet deres vil være til stede i den aktuelle perioden. De har også muligheten til å merke av hvilke dager barnet kommer og ikke kommer, samt legge inn tidspunkt for oppmøte.

− Med den nye funksjonen kan barnehagepersonalet få en fullstendig oversikt over foreldrenes tilbakemeldinger i den aktuelle perioden, noe som gjør det enklere å planlegge og administrere barnas oppmøte, sier Johnson.

Nå som påsken nærmer seg, oppfordrer han alle barnehager som bruker Mentor Kidplan til å teste den nye «Fravær og Oppmøte»- funksjonaliteten.

Gjerne gi oss en tilbakemelding på hva du syns om den nye funksjonen, avslutter Johnson.

Vi oppfordrer barnehagen til å hjelpe oss og gjøre foreldrene oppmerksomme på at de må oppdatere foreldreappen.