Kari Haugerud Dahl trengte ikke mer enn én uke på å bli overbevisst om at PBL mentor Kidplan var et riktig valg av kommunikasjonsverktøy for Hov barnehage.

– Jeg er så fornøyd, både med oppfølgingen, innføringen og brukervennligheten i Kidplan, sier en entusiastisk Dahl.

Byttet leverandør

Hov barnehage på Hønefoss har med sine 75 barn og dobbelt så mange foresatte et stort behov for god kommunikasjon med hjemmet. Derfor er Kari Haugerud Dahl opptatt av at systemet må være enkelt å bruke både for foreldrene og barnehagen. I tillegg må hun vite at hjelpen er der om hun står fast.

– Vi hadde en annen leverandør frem til i høst som vi var godt fornøyde med. Men så ble det gjort endringer i oppsettet til barnehagen som jeg ikke var like tilfreds med. Derfor valgte jeg å prøve ut PBL Mentor Kidplan. For meg som enkeltående barnehage føles det veldig trygt å benytte meg av et PBL-produkt. Ettersom jeg har PBL Mentor HMS fra før, var Kidplan også et gjenkjennbart produkt.

Overbevist: Kari Haugerud Dahl trengte ikke mer enn én uke på å bli overbevisst om at PBL mentor Kidplan var et riktig valg av kommunikasjonsverktøy for Hov barnehage.

Flere foreldre bruker Kidplan

Å bytte leverandør kan ofte oppleves som utfordrende hvor alle brukerne skal bli kjent med et nytt system. Kari Haugerud Dahl var også litt skeptisk til å implementer et nytt kommunikasjonssystem bare fire år etter at de gikk digitalt med en annen leverandør.

– Men Kidplan var så enkelt å sette seg inn i, at det gikk over all forventning. De ansatte jobber allerede godt ute på avdelingene med verktøyet og SU gir tilbakemelding om at dette er et bedre system for foreldrene å bruke, sier Dahl.

Og ser på brukerstatistikken at responsen i Kidplan er bedre enn med den forrige løsningen.

– Foreldrene kom veldig raskt inn i det nye systemet og det er flere som sjekker inn og bruker kommunikasjonsverktøyet nå enn det var før, sier Dahl.

– Hva er de største fordelene med PBL Mentor Kidplan?

– Det er mer brukervennlig. Spesielt er jeg fornøyd med mobilappen som gjør det enkelt å bruke Kidplan når man er ute. Vi kan enkelt telle barna og sjekke dem inn og ut ved levering og henting. Det er dessuten enkelt å logge seg inn, samtidig som jeg føler meg trygg på at sikkerheten er ivaretatt.

– Er det noe du savner i PBL Mentor Kidplan?

– Jeg håper på sikt at vi kan få et innloggingssystem for de ansatte slik at jeg som leder til enhver tid vet hvem som er på huset. Det ville vært fint om de ansattes fravær kunne føres i Kidplan, på lik linje med barnas fravær. Så kunne jeg tenke meg en type likes-funksjon på bildene vi legger ut. Slik du kan like bilder på Facebook. Det hadde vært topp.

Kontinuerlig utvikling

Produkteier for PBL Mentor Kidplan, Lars Espolin Johnson i PBL Medlemsservice er glad for alle tips til forbedringer fra kundene. Han opplyser at utviklerne jobber kontinuerlig med å forbedre produktene deres.

– Vi jobber hele tiden for at våre produkter skal være optimale for kundene våre, og setter derfor stor pris på alle innspill til forbedringer og nyutviklinger. Selv om jeg ikke kan si alt våre utviklere jobber med, så skjer det spennende ting hele tiden. Noen små justeringer som kanskje ikke merkes så godt, men så dukker det av og til opp større nyheter inn i løsningene. De fleste av disse er et resultat etter innspill fra brukerne våre, sier Johnson.

Kom i gang nå og bruk gratis ut året!

Er du klar for en enklere hverdag og ønsker å teste PBL Mentor Kidplan gratis? Da kan du prøve ut systemet helt uforpliktende ut 2020. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis