PBL Mentor HMS er nå også tilpasset skoler! – Jeg vil helt klart anbefale PBL Mentor HMS til andre skoler. Her blir alt dokumentert og det føles trygt å ha støtte i et slikt system. sier Monica Thommasen Waage, rektor ved Skodvin Montessoriskole.

Skodvin skole åpnet dørene for tre år siden. På den tiden foregikk alt av HMS-arbeid i permer, som for så mange andre skoler.

Enkelt og trygt
– Det var trygt og gå over til et digitalt system med kvalitetssikrede maler, i tillegg er systemet enkelt, oversiktlig og brukervennlig. Vi synes det var lett å forstå hvordan vi skulle bruke det, sier Waage.

Som nyoppstartet skole, måtte Waage opprette alle rutiner fra bunnen av. De ferdige malene tilpasset skole som er tilgjengelig i PBL Mentor HMS var til stor hjelp i dette arbeidet.

I tillegg var det enkelt å få hjelp for å komme i gang.– De som jobber med PBL Mentor HMS er lette å få tak i. De er flinke til å hjelpe og de er lydhør for tilbakemeldinger. Vi er virkelig fornøyd med kundeoppfølgingen, forteller Waage.

Monica Thommasen Waage, rektor ved Skodvin Montessoriskole.

Lettere involvering av de ansatte
HMS-arbeidet i skolen er ikke et arbeid som bare ligger på rektor. Det er viktig at alle de ansatte bidrar til at skolen blir en trygg plass å være for både elever og ansatte.– Med PBL Mentor HMS er det mye enklere å involvere de ansatte. Det er lett for dem å få tilgang til systemet og få gjennomført sjekklister og levert avvik. Her kan de også lese rutiner, og jeg kan også se hvem som har lest rutinene og ikke, sier Waage.

Avvik ikke lenger negativt
Med PBL Mentor HMS har de ansatte fått et annet forhold til det å føre avvik. – Å registrere avvik gjennom PBL Mentor HMS er helt fantastisk! Vi har sluttet å bekymre oss for at avvik er en negativ sak. Vi har skjønt at avvik er noe man leverer og dokumenterer for at det skal føre til forbedringer i vårt arbeid, avslutter Waage.

Vil du prøve PBL Mentor HMS?

Har du ikke PBL Mentor HMS i din barnehage, så kan du prøve ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis