Daglig leder i Ankerhagen barnehage i Oslo, Edle-Marion Stie, har alltid jobbet målrettet med HMS. Nylig tok hun i bruk PBL Mentor HMS, og kunne ikke vært mer fornøyd.

– Det er bare helt fantastisk, sier Edle-Marion og slår ut med armene.
– Før var HMS-arbeidet et slit. Det var vanskelig, uoversiktlig og krevende. Med PBL Mentor HMS er det en helt ny verden. Nå er det faktisk gøy å jobbe med HMS, fortsetter hun.

Hør hva Edle-Marion Stie sier selv i denne videoen

Raskt i gang

Stie tok i bruk PBL Mentor HMS i desember 2018 og allerede i februar hadde hun fått lagt over barnehagens egne rutiner i det nye systemet.

Disse har hun vurdert opp mot rutinene som ligger i PBL Mentor HMS.

– Jeg har tatt noe inn i våre rutiner fra det som ligger i PBL Mentor HMS, og så har jeg lagt til noen flere rutiner. Vi er kvitt HMS-permene og sjekklistene som tidligere hang rundt om i barnehagen. Nå er alt tilgjengelig på mobil og Ipad, og alle ansatte kan ta frem sjekklister og se i aktivitetsplanen hva de skal gjøre, forteller Stie

Oversiktlig og trygt

PBL Mentor HMS har gjort alt mer oversiktlig for barnehagen, og de kan nå være helt trygge på at alt gjøres etter loven.

– Jeg føler meg mye tryggere på at vi har kontroll på arbeidet med HMS og miljørettet helsevern. Endelig har vi alt samlet på ett sted, vi har gode rutiner som vi kan være helt sikre på dekker krav, lover og regler som barnehagen skal følge, sier barnehagelederen..

– Tidligere måtte jeg bruke masse tid og krefter på å lese og forstå en masse lover og regler. Det trenger jeg ikke lenger. Nå kan vi heller bruke tid på det praktiske HMS-arbeidet i barnehagen, sier hun med et smil.

De ansatte må med!

De ansatte i Ankerhagen er godt involvert i arbeidet med HMS og miljørettet helsevern.

– HMS-arbeidet henger sammen med alt, både det pedagogiske arbeidet og hvordan vi trives her i Ankerhagen, sier Stie.

De ansatte i Ankerhagen barnehage har hatt tema HMS-mål og internkontroll i januar, og har akkurat startet med tema inneklima for februar. De vil da gjennomgå sjekklister og rutiner om dette temaet, for å se om det er noe som bør endres og sikre seg at alle vet hva de ulike rutinene er.

– Det er en fin måte å jobbe med HMS på. Det er jeg og assisterende styrer?? som har lagt inn alle rutinene etter at vi fikk PBL Mentor HMS, så det er mye som er nytt for de ansatte. De er heldigvis veldig endringsvillige. De vet at det er rutinene som ligger i PBL Mentor HMS som gjelder, og at vi i løpet av 2019 skal gjennomgå alle tema, slik at alle får et forhold til rutinene, sier Stie.

– Det er også veldig enkelt for meg å følge opp arbeidet som skal gjøres. Jeg kan både se om tiltak er gjennomført i aktivitetsplanen, og jeg kan se om de ansatte har lest rutinene med lesebekreftelse. Det gjør rett og slett arbeidet mye enklere for meg og jeg merker at jeg slapper mer av, forteller hun.

Sove-rutiner

Barnas sikkerhet er veldig viktig for Edle-Marion Stie og de andre ansatte i Ankerhagen barnehage. I januar gikk de derfor igjennom soverutinene i barnehagen.

– Vi så på hva rutinene våre var, oppdaterte tidligere risikovurdering og gjorde nødvendige endringer. Tidligere har sovevakten stått inne med åpne vinduer ut, dette har vi endret slik at de ansatte som har sovevakt nå står ute. I tillegg har vi opplyst foreldrene om rutinen, og hva de kan gjøre for å tilpasse utstyret de sender med barna. På den måten er også de med på å bidra til sikkerheten. Oppdager vi avvik har vi rutine på å ikke legge barn i den vognen.

System tilpasset barnehage

Barnehagen ble tipset i nettverket sitt om systemet PBL Mentor HMS, og hun angrer ikke på kjøpet.

– Jeg har vært innom flere systemer, men det er ikke noe annet jeg har sett som er så tilpasset barnehagene. Her er risikovurderinger, sjekklister, maler og rutiner tilpasset forholdene i barnehagen. Det har bare vært en drøm å få på plass dette verktøyet, og jeg gleder meg til å fortsette det viktige arbeidet sammen med resten av gjengen i Ankerhagen. Barna er også med, det er viktig, avslutter Edle-Marion Stie.

Vil du prøve PBL Mentor HMS?

Har du ikke PBL Mentor HMS i din barnehage, så kan du prøve ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis