Varingskollen barnehage trodde de var gode på kommunikasjon med foreldrene inntil de fikk resultatet fra foreldreundersøkelsen.

De bestemte seg for at noe måtte gjøres for å bedre informasjonsflyten og valget falt på kommunikasjonsløsningen PBL Mentor Kidplan.

– Nå har vi fått samlet all kommunikasjon mellom barnehage og hjem på ett sted. Det er ingen tvil om at foreldreappen har bidratt til at kommunikasjon er blitt enklere, og at foreldrene i større grad får med seg beskjedene som blir sendt, sier Ole Sogn, IT-ansvarlig i Varingskollen barnehage.

Han har ansvaret for drift og opplæring av både PBL Mentor HMS og PBL Mentor Kidplan i Varingskollen barnehage. Sogn er storfornøyd med kommunikasjonsløsningen – spesielt etter at PBL Mentor Kidplan lanserte foreldreappen tidlig i høst.

IT-ansvarlig. Ole Sogn har ansvaret for drift og opplæring av PBL Mentor Kidplan i Varingskollen barnehage. Han er storfornøyd med kommunikasjonsløsningen – spesielt etter at PBL Mentor Kidplan lanserte foreldreappen tidlig i høst.

Ikke fornøyd med kommunikasjonen

Daglig leder i Varingskollen barnehage, Jorunn Indrevik, trodde barnehagen var gode på kommunikasjon med foreldrene. En foreldreundersøkelse viste det stikk motsatte.

– Vi sendte info på e-post, med lapper, SMS og gjennom bloggen vår på den gamle nettsiden og trodde derfor vi var veldig flinke på å informere foreldrene. Derfor ble vi litt overrasket over at scoren var såpass dårlig. Da skjønte vi at noe måtte gjøres, og valget falt på kommunikasjonsløsningen PBL Mentor Kidplan, sier hun.

Lyttet til foreldrene. Da Jorunn Indrevik skjønte at Varingskollen ikke var så gode på kommunikasjon med foreldrene som hun hadde trodd, tok hun umiddelbart grep. Det resulterte i at barnehagen gikk over til PBL Mentor Kidplan.

Men det var ikke stormende jubel da PBL Mentor Kidplan ble lansert for foreldrene.

– Det er alltid utfordringer å starte med noe nytt. Spesielt når det er digitalt. Foreldrene opplevde fortsatt at de ikke fikk med seg beskjeder, selv om all kommunikasjon var samlet på én plattform, sier Ole Sogn.

I høst ble foreldreappen lansert – og foreldrene fikk etter hvert varsel om alle aktiviteter som skjedde i Kidplan.  

– All skepsis er snudd til positivitet. Vi opplever at foreldrene får beskjedene og det gjør hverdagen enklere for oss alle sammen, forteller Indrevik.

Antall brukere av foreldreappen er oppe i 100 prosent.

– Samtlige 204 foreldre i barnehagen har i dag lastet ned appen og over halvparten av disse er innom minst én gang om dagen. Det er tall vi er veldig fornøyde med, sier barnehagens IT-ansvarlig.

Enklere for de ansatte

Det er spesielt tre funksjoner Sogn trekker frem i PBL Mentor Kidplan som han er spesielt fornøyd med.

  • Tavla for å legge ut beskjeder
  • Inn- og utlogging av barna som også er synlig for foreldrene i appen
  • Bildemappen for enkelt å dele bilder med foreldrene

Ifølge Ole Sogn og Jorunn Indrevik er det ikke bare foreldrene som har fått en enklere hverdag med PBL Mentor Kidplan.

– Vi ansatte sparer mye tid med å ha alt samlet på ett sted. Bildene laster vi enkelt opp i bildemappen. Beskjedene legger vi fortløpende ut på tavla og ikke minst er inn- og utloggingen av barn veldig oversiktlig. Der kan vi også hente ut rapporter for å få en oversikt over alle avdelingene og foreldrene kan hele tiden se i appen om barnet er hentet eller ikke, sier Sogn.

Og oppdager nok en stor fordel med PBL Mentor Kidplan når fotografen skal ta bilder til artikkelen. For hvilke barn er godkjent for fotografering?

– Det finner jeg enkelt ut. Det er bare å gå direkte inn i PBL Mentor Kidplan og huke av for hvem som ikke er godkjent. Da får jeg raskt oversikt over hvilke barn som er klarert for hva. Det er mye enklere enn å måtte sjekke i papirbunken på hvert enkelt barn, påpeker Sogn.

Enklere oversikt. En av funksjonene i PBL Mentor Kidplan er digital inn- og utlogging av barna. Noe Ole Sogn mener gir en bedre oversikt for de ansatte, samtidig som foreldrene kan følge med om barnet er levert eller hentet i apppen. Det er også blitt populært at barna selv får lov å logge seg inn og ut av barnehagen.

Vil du prøve PBL Mentor Kidplan?

Har du ikke PBL Mentor Kidplan i din barnehage, så kan du prøve ut systemet helt uforpliktende i 30 dager. Vi gir deg den hjelpen og veiledningen du ønsker i prøveperioden.

Prøv gratis