PBL Mentor HMS arrangerer kurs for barnehageledere og verneombud for å styrke kompetansen om internkontroll og HMS. Kurset fokuserer på hvordan barnehager kan arbeide systematisk med internkontrollkrav, med mål om å sikre et tryggere og bedre arbeidsmiljø for både ansatte og barn.

Deltakerne vil lære gjennom praktiske oppgaver, og det tilbys oppfølging etter kurset. Kurset holdes i flere byer, inkludert Drammen, Oslo, Stavanger, og Bergen.

Petrine Skog, seniorrådgiver i PBL Mentor HMS, understreker viktigheten av kurset.

− Å jobbe med HMS i en barnehage er omfattende, hvis du sammenligner det med HMS-arbeid i andre bedrifter. Det er det fordi det stilles krav til HMS-arbeid både for barn og ansatte. Det er essensielt at ledere og verneombud har de verktøyene og kunnskapene som trengs for å navigere effektivt i regelverket, sier Skog.

Hun legger til at dette kurset er for barnehager som bruker PBL Mentor HMS systemet.

− I kurset skal vi se på lovkravene knyttet til internkontroll i barnehagen, og vi skal se nærmere på hvordan dere kan bruke PBL Mentor HMS til internkontrollarbeidet. Kursdeltakerne vil få oppgaver som de skal utføre i sin egen PBL Mentor HMS underveis i kurset, så sørg for at du har med egen PC og at alt er klart for å logge inn med barnehagens bruker, sier hun.

Kurset vil dekke en rekke sentrale temaer, inkludert risikovurdering, avvik, lovkrav, tilsyn og gjennomgang av nyttige funksjoner i PBL Mentor HMS, blant annet det nye årshjulet.

− Gjennom en blanding av forelesninger og oppgaver, sikter kurset mot å gi deltakerne en dypere forståelse av hvordan systematisk internkontroll kan implementeres i praksis, sier Skog.

Med kursdatoer i flere store byer, gjøres kurset tilgjengelig for et bredt publikum. Deltakeravgiften på 1990 kroner inkluderer lunsj, og PBL Mentor tilbyr også oppfølging i etterkant av kurset.

Les mer detaljert informasjon om kursinnhold, datoer og påmelding.