Verdensdagen for psykisk helse markeres over hele landet i uke 39- 42, og PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste oppfordrer barnehager til å delta i markeringen.

Ifølge Mental Helse som står bak kampanjen, markerte over 200 barnehager Verdensdagen for psykisk helse i fjor.

På spørsmål om hvorfor PBL Mentor bedriftshelsetjeneste støtter denne kampanjen, er avdelingsleder i PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste, Frøydis Våge, klar i sin tale:

− Psykisk helse og gode relasjoner er viktig og avgjørende for god livskvalitet for både store og små. Men det kommer ikke av seg selv, det krever noe av oss. En egen dag for å markere psykisk helse gir oss tid til å reflektere og ha ekstra oppmerksomhet på temaet.

Årets kampanje sikter mot å gjøre møteplasser mer inkluderende for et større mangfold.

− Det er mange måter barnehagen kan markere denne dagen på, og på kampanjens egne nettsider deles mange fine tips til barnehager, sier Våge og nevner blant annet:

  • Engasjer barna i leker som krever samarbeid og refleksjon.
  • Prøv samtaleverktøy om følelser tilpasset barnehagebarn.
  • Se egne filmer laget for barn.
  • Ta barna med på å gjøre noe hyggelig for andre.

Se tipsene, verktøyene og filmene her.

Våge forteller også at det arrangeres flere markeringer i hele landet som barnehageansatte kan delta på.

− På kampanjens nettside er det laget en oversikt over alle arrangementer du kan delta på i nærheten av deg. Sjekk det gjerne ut, og tips ansatte i barnehagen om å delta på arrangement, sier hun.

Finn markeringer nær deg.

− Psykososialt arbeidsmiljø bidrar til å styrke den psykiske helsen til de ansatte. Marker dagen, og delta på arrangement, men sett også av tid til å ha fokus på temaet året rundt, avslutter Våge.

Les også: Hva er livet uten gode relasjoner?